گفتگو با محمدرضا ابراهیمی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان میبد
اهم فعالیتهایجهاد کشاورزیمیبد در سال زراعی 89-88
انعکاس مطبوعات دریزدفردا "ماهنامه جامع میبد :با توجه به ظرفیت های بالقوه بخش کشاورزی و توانمندیهای آن میتوان گفت بخش کشاورزی ایران یکی از مهمترین و تواناترین بخش های اقتصادی کشور است که تأمینکننده بیش از یک چهارم تولید ناخالص داخلی کشور ، یک چهارم اشتغال و 85 درصد نیاز غذایی کشور ، 27 درصد صادرات غیرنفتی و بیش از 90 درصد مواد خام صنایع مرتبط با بخش کشاورزی میباشد. در استان یزد علیرغم مشکلات زیستی همچون کویری بودن منطقه ، ناچیز بودن نزولات آسمانی ، کمبود شدید و تبخیر بسیار بالای آب ، وجود خشکسالیها ، نقصان تولیدات گیاهی و حیوانی، کشاورزان عزیز توانستهاند رتبه های خوبی در زمینه تولیدات زراعی ، باغی و دامی در کشور بدست آورند.
بدون شک شهرستان میبد نیز نقش و جایگاه غیر قابل انکاری در بخش دامداری و کشاورزی استان دارد که جهت اطلاع از جزئیات بیشتر، گفتگویی با آقای ابراهیمی مدیریت محترم جهاد کشاورزی میبد ترتیب داده ایم که از نظر شما می گذرد:
- آقای ابراهیمی لطفا ً در ابتدا وضعیت کشاورزی شهرستان میبد را برای خوانندگان تشریح نمایید.
در شهرستان میبد شغل غالب مردمخصوصا ً روستاییان پرتلاش، کشاورزی و در کنار آن دامداری است و اکثر کشاورزان به دلیل کمبود آب و زمین زراعی مناسب به صورت خرده مالکی و سنتی به امر کشاورزی اشتغال دارند.
- محصولات تولیدی شهرستان میبد شامل چه نوع محصولاتی می شود و عمده تولیدات کشاورزی میبد چیست؟
محصولات کشاورزی در بخش زراعی گندم و جو و تا حدودی علوفه و صیفیجات میباشد.همچنیــن در بــخش باغبـانی محصولات انار و پسته عمده ترین محصول را تشکیل می دهند.
- در مورد اراضی قابل کشت در شهرستان میبد آماری دارید؟
در شهرستان میبد بالغ بر 7000 هکتار اراضی زراعی و باغی و آیش وجود دارد که در محدوده جغرافیایی شهرستان و در حاشیه شهر و روستا واقع شده است.
- شهرستان میبد در زمینه تولیدات کشاورزی و دامی در چه جایگاهی قرار دارد و سهم شهرستان در بخش کشاورزی استان یزد چه اندازه است؟
در زمینه تولید محصولات کشاورزی آمار و جایگاه دقیق شهرستان مشخص نیست امـّا در زمینه تولیدات دامی 7 درصد دام استان ، 11 درصد طیور گوشتی و 50 درصد گوشت بلدرچین کشور در شهرستان میبد تولید می شود و در زمینه گوشت بلدرچین شهرستان میبد رتبه اول در استان یزد را دارا می باشد.
- آیا مدیریت جهاد کشاورزی میبد برای دامداران یا کشاورزان تسهیلاتی در نظر گرفته است ؟ بله . در این مورد می توانم به موارد زیر اشاره کنم:
-1 توزیع وام سرمایه در گردش بین واحدهای گاوداری به مبلغ 4687 میلیون ریال
-2 توزیع وام سرمایه در گردش بین واحدهای پرواربندی گوسفند و گوساله به مبلغ 1520 میلیون ریال
-3 توزیع وام سرمایه در گردش بین واحدهای مرغداری به مبلغ 4450 میلیون ریال
-4 توزیع وام از محل بنگاه های کوچک اقتصادی زود بازده بین متقاضیان جهت احداث واحدهای دامداریبهمبلغ7699میلیون ریال
-5 اختصاص و توزیع وام از محل اعتبارات بند 11 تبصره 2 بین دامداریهابهمبلغ250میلیونریال
- بفرمایید برای ارتقای بخش کشاورزی و دامپروری شهرستان چه برنامه ها و تدارکاتی در نظر گرفته اید؟
برای ارتقای بخش دامپروری میبد اقداماتی صورت داده ایم که از آن میان میتوان به بهرهبرداری از دو مجتمع گاو شیری و استقرار 160 واحد گاو شیری به ظرفیت 3250 رأس گاو شیری مولد ، تولید بیش از 70 تن شیر و تولید بالغ بر 1000 تن گوشت قرمز اشاره کرد. همچنین در دیگر بخشها نیز اقداماتی توسط همکارانمان در جهاد کشاورزی میبد صورت گرفته است که به برخی از آنها اشاره می کنم.
در بخش آب و خاک: انتقال آب و لوله گذاری با لوله پلی اتیلن به میزان 28000 متر - احداث کانال آبیاری عمومی به میزان 7500 متر و احیا و مرمت 20 رشته قنات.
در بخش امور دام و آبزیان: آبرسانی به مراتع به تعداد 230 تانکر بیستهزار لیتری-لولهکشی آب جــهت آبشـخور دامــی در مراتع 300 متر - تخلیه و مرمت چاه آب مالداری دامداران مرتعی در دو مورد - توزیع 120 تن خوراک یارانه ای جهت دام های مرتعی - طرح اصلاح نژاد برّه اصیل ندوشنی یک گله به ظرفیت یکصد رأس - آبشخور سازی در مرتع یک مورد- برقرسانی به مجتمع گاوداریهای مزرعه کلانتر 460 متر و نصب یک دستگاه ترانسفورماتور 160 کیلووات - تأمین برق و نصب یکدستگاه ترانسفورماتور 25 کیلو وات در دفتر مجتمع مرغداری های جاده ندوشن - انعقاد قرارداد تأمین برق چاه مجتمع شماره 2 بفروییه - توزیع بچه ماهی بین استخرداران به تعداد 10.000 قطعه - توزیع خوراک یارانهای بین پرورش دهندگان ماهی به مقدار دو تن - آمارگیری از زنبورستانها به تعداد 1777 کندو و ...
در بخش زراعت و باغانی و حفظ نباتات نیز اقداماتی صورتدادهایم که عبارتند از : مبارزه با علفهای هرز مزارع گندم در سطح 450 هکتار - مبارزه با پوره سن گندم در سطح 150 هکتار - مبارزه با موش صحرایی در سطح 155 هکتار- مبارزه با آفات و بیماریهای پسته در سطح 230 هکتار - مبارزه مکانیکی با کرم گلوگاه انار در سطح 100 هکتار - نظارت بر هرس و اصلاح باغات انار و پسته جمعا در سطح 1550 هکتار- توزیع نهال یارانه ای انار و زیتون به تعداد 17500 اصله و ...
- سطح کشاورزی گلخانه ای در شهرستان میبد چه قدر است؟
متأسفانه در شهرستان میبد به علـّت EC بالای آب برخی از چاه های منطقه و همچنین قرار گرفتن اراضی مناسب کشت گلخانه ای در معرض طوفان ، از این نوع کشاورزی استقبال خوبی نشده است . امیدواریم با احداث مجتمع های گلخانهای در مکانهای مناسب، سطح یک هکتار کشت گلخانهای فعال کنونی را به حد قابل توجهیافزایش دهیم.
- در پایان اگر صحبت خاصی دارید ، بفرمایید؟
با توجه به اینکه شهرستان میبد قطب صنعت سرامیک کشور محسوب می شود و کارخانجات کاشی و سرامیک شهرستان آلودگی زیادی تولید می کنند ، می طلبد کلیه مسئولین ، کشاورزان و دامداران به هر نحو ممکن سطح کشاورزی موجود را حفظ نمایند تا بتوانیم در کنار صنعت، هوای نسبتا ً مناسبی نیز داشته باشیم.
یزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 21,فوریه,2025